Bemutatkozás:

„a horgászat nem más mint a hétköznapokból, magunk mögött hagyni a mindent és szánni arra időt, hogy felfedezzük, meglássuk és átéljük,az igazán szépet!”

Köszönti Önt a Kisbéri Horgász Egyesület. Nagy örömünkre szolgál, hogy érdeklődésével megtisztel minket.

Az egyesületről………….

Az egyesület 1949-ben alakult 7 fővel, majd 1952 ben már 24 főre gyarapodott, és nagyon lassan emelkedett 72 főre. (1969).1991-ig  a település közepén található jelenleg 4,1 hektáros Park-tó,akkor
9 KAT.Hold és 478 négyszögöl volt, Réde határán Vecseny pusztán a Nagyságvölgyi tó 1 KAT. Hold ,a Feketevízi egyik tó, illetve a nagybéri tó  jelentették a tagságnak a horgászati-lehetőséget. 1975-ben betonozták le a Kórház felöli gátat. 1991-ben egy nagyszabású tókotrást hajtottak végre, majd ezt követően kilenc évig ez a tó mindenki rendelkezésére állt. ’92-től a vízbe sok apróhal, kárász, amur, ponty és csuka került.

A tagság ezalatt szervezett körülmények között az un. Zöldmalmi tavakon horgászott, mely állt egy 4,4 hektáros, valamint két 0.9 hektáros tóból. 2000-ben három horgászegyesület fúziójából alakult a jelenlegi szervezet. 1971-ben kezdtük el építeni a Park-tó partján a horgásztanyánkat, mely megfelel a XXI. század követelményeinek. A vendégházon kívűl a klubhelyiség, a 80 fő befogadására alkalmas filagória és vizesblokk lehetővé teszi a nagyobb létszámú versenyek és egyéb rendezvények kultúrált lebonyolítását.

Kiemelt rendezvényünk a minden évben megrendezésre kerülő éjszakai horgász- verseny, általában 40-42 kétfős csapat részvételével, akik 5-6 megyéből jönnek versenyezni. A tanya építésében és az egyesületi élet felfejlesztésében nagy segítséget jelentettek a néhai ALCOA móri gyáregységénél benyújtott pályázatok, melyeken milliós nagyságrendű támogatást sikerült elnyerni.

Tavaink könnyen megközelíthetőek, a Park-tó a 81-es úttól kb 800 m-re található, de a Zöldmalmi tavak távolsága sem több 2 km-nél. Ha valaki nálunk szeretné eltölteni szabadidejét, biztos, hogy a friss levegőn, a kellemes, nyugodt környezeten kívűl, a halfogás élményében is részesül, hiszen az elmúlt évben is közel 100 mázsa hal került a telepítés során horgászvizeinkbe. A nagy halakkal való találkozás sem a mesék birodalmába tartozik, hiszen a húsz kiló körüli amurok és harcsák mellett rekordlista közeli süllőket rejtenek a vizeink.